Teraz przepis na coś, co nie może być już prostsze, a jednak gdy po raz pierwszy podano nam to w restauracji, zadziwiło smakiem.
Sałatka z pomidorów a la Andaluz
kilka pomidorów
duży pęczek zielonej pietruszki
1/2 szklanki dobrej oliwy
2-3 ząbki czosnku
gruba sól morska
1. Pomidory kroimy w plastry i układamy na talerzu.
2. Czosnek przeciskamy do oliwy przez praskę.
3. Pietruszkę siekamy drobno.
4. Polewamy pomidory oliwą z czosnkiem, obficie posypujemy pietruszką i solimy.
Smakuje zupełnie inaczej niż sałatka z pomidorów i cebuli, która jest taka popularna.
No proszę! Wreszcie coś dla mnie ;) Spróbuję :)
OdpowiedzUsuńBędziemy pamiętać i więcej "trawy"(nie mylić z trawką) dawać :-)
OdpowiedzUsuńAndrzej