czwartek, 10 kwietnia 2014

Sałatka z pomidorów a la Andaluz

Teraz przepis na coś, co nie może być już prostsze, a jednak gdy po raz pierwszy podano nam to w restauracji, zadziwiło smakiem.

Sałatka z pomidorów a la Andaluz

kilka pomidorów
duży pęczek zielonej pietruszki
1/2 szklanki dobrej oliwy
2-3 ząbki czosnku
gruba sól morska


1. Pomidory kroimy w plastry i układamy na talerzu.
2. Czosnek przeciskamy do oliwy przez praskę.
3. Pietruszkę siekamy drobno.
4. Polewamy pomidory oliwą z czosnkiem, obficie posypujemy pietruszką i solimy.
Smakuje zupełnie inaczej niż sałatka z pomidorów i cebuli, która jest taka popularna.


2 komentarze:

  1. No proszę! Wreszcie coś dla mnie ;) Spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Będziemy pamiętać i więcej "trawy"(nie mylić z trawką) dawać :-)
    Andrzej

    OdpowiedzUsuń