Ceviche is a way of serving fish, very popular in South America. Raw meat (fish, animal or sea food) is served with lemon juice, which coagulates the protein.
For ceviche you can use: salmon, tuna, halibut, sole, code, swordfish, scallops, prawns, crab. Of course the meat has to be really fresh. It's a nice alternative for a tuna or salmon tartare. The recipe serves 6-8 persons.
For ceviche you can use: salmon, tuna, halibut, sole, code, swordfish, scallops, prawns, crab. Of course the meat has to be really fresh. It's a nice alternative for a tuna or salmon tartare. The recipe serves 6-8 persons.
2 ripe avocados
4 peeled tomatoes
1 sweet onion
100ml lemon juice
1-2 chili peppers
Quarters from 2 limes (for serving)
Coriander
Salt
Rocket
Slice the fillets into 1x4cm stripes and soak them in lemon juice (around 45mins). Prepare the salsa from diced tomatoes (remove the excess juice), onion, avocado and chili. Arrange it on the rocket leaves and salt to taste. Drain off the fish from excess lemon juice and serve it on the salsa. Sprinkle with coriander leaves.
Ceviche
to sposób przyrządzania dań z ryb pochodzący z Ameryki
Południowej. Polega na poddaniu surowego mięsa ryb lub owoców
morza działaniu kwasu cytrynowego, który ścina białko. Czasem
jest to określane jako "gotowanie na zimno".
Na
ceviche nadaje się mięso łososia, tuńczyka, halibuta, soli,
dorsza, miecznika, ale też przegrzebków (scallops), krewetek,
krabów itp. Oczywiście musi być bezwzględnie świeże!
To
taka odmiana po tatarze z łososia i tuńczyka. Na talerzu prezentuje
się równie efektownie. Porcja na 6-8 osób.
700g
oczyszczonych filetów z soli
2
dojrzałe avokado
4
obrane ze skóry pomidory
1
cebula cukrowa
100ml
soku z cytryny
1-2
papryczki chilli
ćwiartki
z 2 limonek do podania
natka
kolendry
sól
pęczek
rukoli
Filety
kroimy na paski 1x4cm i zalewamy na 45 minut sokiem z cytryny.
W
międzyczasie z pokrojonych w kostkę pomidorów (nadmiar soku
odsączamy), cebuli, avokado i chilli przygotowujemy salsę, którą
wykładamy na liście rukoli, solimy. Rybę odsączamy z nadmiaru
soku cytrynowego i układamy na salsie, solimy i posypujemy listkami
kolendry.
Zapiski konsumenta:
Bardzo
dobra przystawka ! Nabierasz apetytu na następne danie...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz